15 Ocak 2014 Çarşamba

Coming Soon...

Merhaba arkadaşlar. Biz iki kafadar bir yola koyulduk bu blog aleminde geçen hafta başladık Ahmet Kaya yazımızla...
Daha çok çalışmamız lazım ama finaller dolayısıyla pek ilgilenemedik blogla ama BOMBA gibi geliyoruz, BOMBA!!!!

 Bu kez farklı bir yazıyla karşınızda olacağız;  1947 sonrası Türkiye!.
 Evet bu güne kadar bir çok blog, bir çok internet sitesi Atatürk öncesi ve  Atatürk dönemi ile ilgili bir çok yazı yazdı. Fikir belirtti.
 Biz ise bundan farklı olarak. 1947 yılından sonra başa gelen liderleri, ve bu liderlerin Türkiye geleceğine yaptığı katkıyı, istemeden de olsa zaman zaman verilen zararları anlatmaya çalışacağız.

Malum. Bırakın Orta Doğuyu Dünyada bile üstünde bu kadar oyun oynanan bir ülke daha yoktur! Bunun yanında dünyada hiç bir ülke yoktur ki bizim kadar bölünmüş olsun.
 Bölünmüş dediysem bunu parçalanmış, paylara ayrılmış olarak algılamayın. Zîra bölünmek, sadece parçalara ayrılmak değildir. Düşünce olarak da birbirinden ayrılmaktır.
 Bir tarafın istediğini, diğer taraf sırf çıkarlarına uymadığı için istemiyor olabiliyor bizim ülkede. Hani diyoruz ya ''Önemli olan birlik, beraberlik, vatanımızın çıkarları'' diye. Ha işte öyle değil.
 Yani değilmiş. Çıkarları ülkeninde üstünde olan taraflar var maalesef bu ülkede. Bir şey, ne kadar iyi olursa olsun, vatan için hayırlı bile olsa. Bu iş bizim lehimize bile olsa.
Sırf çıkarlara ters düşüyor diye kabullenmek istemiyoruz o yapılmak istenen işi. Durum böyle olunca 'Dış mihraklar' olsun, yabancı istihbarat örgütleri olsun. Onlara, istediklerini vererek ülkemize karşı istediği şekilde kullanabiliyorlar.

Durum böyleyken biz de geçmişi biraz irdelemek istedik. Geçmiş dönemlerde başa gelen hükümetleri, liderleri, sevilen ve sevilmeyen bazı kişileri incelemek istedik.
 Onların yaptığı doğru ve yanlışları, düştükleri ve düşürüldükleri hataları kendi çapımızda araştırıp, sizlere sunmak istedik. Umarım bir şeylere vesile olabiliriz.

Peki bu yazı dizisinde hangi sorulara cevap bulmuş olacaksınız.

İnönü dönemi yapılanlar ve sonuçları neler oldu?
Menderes idamı neden kaynaklandı ?
Türkiye neden çok partili dönemde huzura kavuşamadı ?
12 eylül'ün başlangıç süreci hangi olayla başladı ?
Darbe doğru bir hamle miydi ?
Koalisyon hükümetleri neden başarısız oldu ?
28 Şubat süreci nasıl ve neden başladı ?
Özal'ı kimler neden öldürdü ?
Yeni Dünya'nın işbirlikçileri kim?
Cemaat-AKP işbirliği nerden başladı ve nasıl bu duruma geldi ?
BOP nedir ve neyi amaçlıyor ?
Hükümet-Müslüman kardeşler bağlantısı nedir ?

Sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder